В парк “Ротонда стартира Деветото издание на фестивала Вярвай, искай,

...
 В парк “Ротонда стартира Деветото издание на фестивала Вярвай, искай,
Коментари Харесай

`Вчера бе един прекрасен ден за Банкя

 

В парк “Ротонда ” започва Деветото издание на фестивала „ Вярвай, искай, можеш ”, проведен от Център за изкуство „ Зорннца ” с поддръжката на регион „ Банкя ”.  На формалното разкриване на фестивала Директорът на „ Зорница ” Галина Иванова одобри приветствен адрес от кмета на Банкя, поднесен ѝ от доктор Александра Александрова, в който се споделя:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ИВАНОВА,

Чест и наслаждение за мен е да Ви поздравявам във връзка провеждането на Деветото издание на фестивала „ Вярвай, искай, можеш ”. Поздравявам Ви за последователността и всеотдайността, с която водите гениите на България в пътеката на Доброто, Красотата, Нравствеността. Защото всичко това се крие в песента. Тя одухотворява и от време на време твори чудеса.

Поздравявам Ви и за избора Банкя да бъде фон на фестивала. Гласовете, изливащи се от чистите детски души, се вливат непосредствено в духовната атмосфера на Банкя. Те стават част от нейния ореол, който въодушевява и опиянява сърцата на създателите. Зарежда с мощен ентусиазъм за стремглаво превъзмогване на земното притегляне и ги извисява в сферите на Изкуството.

Бъдете здрава, въодушевена и не пестете старания да разцъфват младите гении на китната и благословена земя, наречена България, една прелестна част от която е и Банкя.

НА ДОБЪР ЧАС!

Водещият на вечерта Наско от БГ радио с лъчезарна съобразителност, правеше преходите сред песните доста симпатични и сгряващи сърцата на децата, които дадоха всичко от себе си, с цел да се показват добре пред публиката и способеното жури в състав: певицата ТОНИ / Антоанета Георгиева/, Розмари Драгнева- музикален редактор в Българска национална телевизия и Мая Райкова- музикален продуцент БНР.

Във Вечерта на другарството мощна детска дискотека разклати центъра на Банкя. От дребни до огромни децата дружно с бате Наско направиха един необикновен танцувален свършек на този ден, изпълнен с доста трепетни безредици, които ще продължат и през днешния ден от 10:00до 14:00ч. и от 17:00 до 22:00ч., когато ще се състои Гала концерт на спечелилите.

Заповядайте да стартираме лятото с песни от един фестивал, чиято идея е поддръжка на българската ария.

Хубав ден на гостите и жителите на Банкя, които ще съпреживеят дружно с децата на България вълненията от фестивала „ Вярвай, искай, можеш ”!

 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР